Celozrnná galetka se švestkami

  • 6 porcí
  • příprava: 60 minut
  • náročnost: velmi lehké

Co budete potřebovat?

  • 200 g hladké celozrnné mouky
  • 125 g másla
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 3 lžíce třtinového cukru

Náplň:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce citrónové kúry
  • asi 20 švestek
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • plátky mandlí a práškový cukr na ozdobu

Ze surovin na těsto vypracujete hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut do lednice. Smíchejte tvaroh s vejcem, cukrem, citrónovou kúrou a skořicí. Švestky umyjte, rozřežte na poloviny a odstraňte pecky. Těsto vyválejte na kruh s průměrem 35 cm a dejte ho na plech vyložený pečícím papírem, potřete tvarovou směsí, ozdobte švestkami, plátky mandlí a posypte třtinovým cukrem. Kraje zahněte a přimáčkněte. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C asi 25 minut dozlatova. Před podáváním posypte práškovým cukrem.

 

 

Ohodnoťte tento článek!

PŘIDAT KOMENTÁŘ

Zadejte svůj komentář
Prosím vyplňte Vaše jméno