Cibulová polévka se sýrovými krutóny

  • 2 porce
  • příprava: 35 minut

Co budete potřebovat?

  • 200 g cibule
  • 50 g másla
  • mletý černý pepř
  • 1 větvička tymiánu
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 100 ml bílého vína
  • 500 ml kuřecího vývaru nebo vody
  • sůl
  • 4 kousky bagetky
  • 2 lžíce nastrouhaného sýra gruyére
  • nasekaná petrželová nať

Cibuli oloupejte, překrojte na polovinu a nakrájejte na měsíčky. V hrnci rozehřejte máslo. Vsypte koření a lístky tymiánu. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte do zlato-hněda. Zasypte cukrem a ještě krátce opékejte. Potom přilijte bílé víno a nechejte ho vyvařit. Posypejte moukou a opět chvíli restujte. Nakonec zalijte vývarem nebo vodou a na mírném ohni nechejte vařit 15 minut. Dosolte. Kousky bagetky opečte nasucho na pánvi. Posypejte nastrouhaným sýrem a krátce zapečte v troubě pod grilem. Podávejte s teplou polévkou.

 

Ohodnoťte tento článek!

PŘIDAT KOMENTÁŘ

Zadejte svůj komentář
Prosím vyplňte Vaše jméno