Výživového poradce Ing. Petra Havlíčka můžete znát z pořadu „Jste to, co jíte“. Sestavuje jídelníčky na míru dle individuálních potřeb každého, kdo chce zhubnout.

Parametry

Vhodná pro: muž / žena

Věková kategorie: 20 až 30 / 30 až 45 / 45 až 65 / 65 a více

Zhubnutí za měsíc: 4 kg

Cvičení k dietě: více než 3x týdně

Princip diety

Dietu podle Havlíčka sestavil odborník na výživu Ing. Petr Havlíček. Tohoto výživového poradce můžete znát z pořadu „Jste to, co jíte“. Jeho úkolem je sestavovat jídelníčky na míru na základě předem zjištěných potřeb daného jedince. Každý jídelníček je vytvořen tak, aby byla strava nejen vyvážená, ale také pravidelná. Právě vyváženost a pravidelnost stravy je zlatá cesta k úspěchu.

Ing. Petr Havlíček vydal také knihu, díky níž pochopíte, že správné stravování nepředstavuje dietu, ale životní styl. Cílem je, abyste se zdravě stravovali už napořád, nikoliv pouze na nějakou dobu. Dieta podle Havlíčka vás naučí jíst pravidelně a díky ní se začnete vyhýbat nevhodným potravinám. V neposlední řadě začnete dodržovat pitný režim a do svého programu zařadíte i sport.

Jestliže jste se již o zdravý životní styl někdy zajímali, určitě znáte všechna důležitá pravidla – pravidelná strava, menší porce, pitný režim, nízký příjem sladkostí, omezení tučných a smažených pokrmů, zvýšený příjem zeleniny a podobně. A právě tato pravidla respektuje i dieta podle Havlíčka.

Co jíst při dietě?

Jídelníček diety podle Havlíčka povoluje zdravé potraviny. Nejste omezeni žádnou skupinou potravin.

Co nejíst?

Měli byste se vyhnout smaženým, tučným a sladkým jídlům.

Výhody a nevýhody

Dieta podle Havlíčka má spoustu výhod. Hlavní výhodou je, že začnete zdravě žít. Nebudete chápat dietu jako dietu, ale spíše začnete stravování podle Havlíčka chápat jako životní styl. Hubnutí je zdravé, dlouhodobé a trvalé. Dieta je vhodná pro muže i ženy všech věkových kategorií. Jako nevýhodu mohou někteří lidé vnímat pomalý úbytek kilogramů.

Ukázkový jídelníček

  • Snídaně: žitný chleba, Lučina, rajče
  • Svačina: mrkvový salát s jablky a ořechy
  • Oběd: zeleninová polévka, grilovaný losos s vařenými brambory, listový salát
  • Svačina: Knäckeborot, tvarohová pomazánka, paprika
  • Večeře: zeleninový salát
  • Druhá večeře: plátek kvalitní šunky

Praktický tip

Denně byste měli mít až šest porcí jídla, a to snídani, svačinu, oběd, svačinu, večeři a druhou večeři. Nezapomínejte ani na dostatečný příjem tekutin, přičemž denně byste měli vypít až dva litry neslazených tekutin.

Ohodnoťte tento článek!

PŘIDAT KOMENTÁŘ

Zadejte svůj komentář
Prosím vyplňte Vaše jméno