Dušené telecí s houbovým ragú

  • 2 porce
  • příprava: 30 minut

Co budete potřebovat?

  • 2 plátky telecího stehna
  • sůl
  • špetka barevného pepře
  • 50 g másla
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce nasekané petrželové natě
  • 200 g čerstvých hub
  • 1 šalotka

Plátky masa naklepejte, osolte a okořeňte. V hluboké pánvi rozehřejte máslo s olejem a opečte plátky z obou stran. Roztlačte jeden stroužek česneku a přidejte ho k masu. Podlejte teplým vývarem, přikryjte a duste asi 20 minut do změknutí. Nakonec přidejte petržel. Očistěte houby. Šalotku oloupejte a najemno nakrájejte. V kastrůlku si rozpusťte zbytek másla, přidejte šalotku s česnekem. Nechcete cibulku zesklovatět a přidejte houby. Osolte, duste 5 minut. Plátky masa na talíři doplňte houbovým ragú a pokapejte šťávou z masa.

 

Ohodnoťte tento článek!

PŘIDAT KOMENTÁŘ

Zadejte svůj komentář
Prosím vyplňte Vaše jméno