Grilované hovězí špízy s petrželovou omáčkou

  • 4 porce
  • příprava: 35 minut

Co budete potřebovat?

  • 4x 200 g hovězího steaku
  • 4 lžičky balzamikového octa
  • mořská sůl
  • čerstvě namleté černé koření
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla

Na omáčku:

  • 1 svazek zelené petržele
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citrónu

Do každého steaku vetřete trochu octa a olivového oleje. Osolte, okořeňte a nechte při pokojové teplotě 20 minut odležet. Mezitím rozpalte gril a připravte si omáčku. Petržel opláchněte, osušte, nasekejte nadrobno, smíchejte s olivovým olejem a šťávou z půlky citrónu. Dochuťte špetkou soli a kořením. Steaky nakrájejte na dva až tří kousky a napíchejte je vedle sebe na připravené jehly nebo špejle. Takto připravené maso dejte na gril a grilujte z každé strany 2 až 3 minuty podle toho, jak je chcete mít propečené. Maso sundejte z grilu a na každý špíz položte malý kousek másla a nechejte 2 minuty odpočinou. Kousky masa potom dejte dolů z jehel a na talíře je pokapejte petrželovou omáčkou.

Ohodnoťte tento článek!

PŘIDAT KOMENTÁŘ

Zadejte svůj komentář
Prosím vyplňte Vaše jméno