Lehká drůbeží paštika

  • 4 porce
  • příprava: 25 minut + tuhnutí

Co budete potřebovat?

  • 600 g drůbežích jater
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cl koňaku
  • 1 větvička tymiánu
  • 150 g másla
  • 150 ml smetany 33%
  • špetka muškátového oříšku
  • čerstvé mleté černé koření

Játra očistěte a umyjte. Na rozpáleném oleji je asi 4 minuty restujte z každé strany. Přidejte koňak a lístky tymiánu. Restujte tak dlouho, než se alkohol odpaří a potom směs nechejte vychladnout. Poté rozmixujte s 100 g másla, smetanou a muškátovým  oříškem. Osolte, okořeňte a rozdělte do mističek. Rozpusťte máslo a zalijte jím povrch paštik. Dejte vychladnout. Podávejte s toastem a kyselou okurkou.

Ohodnoťte tento článek!

PŘIDAT KOMENTÁŘ

Zadejte svůj komentář
Prosím vyplňte Vaše jméno