Zpestření letní kuchyně

Co takhle manžela překvapit příjemným osvěžením v podobě netypického dezertu, který lze připravit vážně snadno. Pokud vás láká originální zpestření letní kuchyně, vyzkoušejte nový recept a pochutnejte si na pivní granitě od Lukáše Langa z Orea Hotels & Resorts. Granita pochází z Itálie a jedná se o italský druh sorbetu.

Pivní granita

Suroviny na 4 porce:

500 ml černého piva
250 ml vody
120 g medu
100 g cukru
3 ks badyánu

Nechcete přijít o další zajímavé recepty našich čtenářek? Sledujte nás na Facebooku!

Postup:

Do hrnce nasypeme cukr, zahřejeme a vytvoříme světlý karamel, který následně zalijeme černým pivem a vodou. Ke vzniklé směsi přidáme med a badyán. Vše je třeba dohromady pomalu svařit na přibližně 2/3 původního objemu. Jakmile je svařeno, vycedíme na pekáč a vložíme do mrazáku.

Přibližně každou půl hodinku vše promícháme a následně škrábeme pečlivě vidličkou. Proč to děláme? Cílem totiž je, aby se nám z hmoty nestala jedna zmrzlá placka. Potřebujeme totiž krásně nadýchanou směs. Naškrábanou granitu ve finále podáváme ve vymrzlé sklenici na koktejl. Ozdobit můžeme mátou.

Miluje ten váš pivíčko? Udělejte mu pivní granitu
Ohodnoťte tento článek!
5 (100%) 1 hlas/ů

PŘIDAT KOMENTÁŘ

Zadejte svůj komentář
Prosím vyplňte Vaše jméno